TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Rozsos kifli

2015-04-05

Hozzávalók:

115 g Rozsliszt
375 g Finom Liszt BL55
3 dl meleg Víz
2 kávés kanál Só
1,5 kávés kanál Cukor
1,5 csomag Szárított Élesztő (12 g)

Kenéshez

1 tojás

Elkészítés

Mivel van kenyérsütőm, így egyszerűbb volt mindent beletenni és dagasztó programon elkészíttetni.

20 percet pihentettem, majd feleztem ezt a jó puha tésztát és 0,5 cm vastagságúra és kör alakúra nyújtva 6 cikkre szabtam fel derelyevágóval. A szélesebbik felétől feltekertem mindegyiket.

Ismét jó 20 percet kelesztettem, addig kéányelmes tempóban a tészta másik felét is elkészítettem. Sütés előtt tojással kentem meg a tetejét a kifliknek és 175 C fokon 10 percet, majd még 10 percet 165 C sütöttem.

Összesen 12 kifli került ki ebből a mennyiségű tésztából. Kiszámoltam kíváncsiságképpen, a gáz használat nélkül 14 forintra jött ki 1 kifli ára!

Jó étvágyat kívánok!


Receptek