TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Rólunk

Kedves Látogató!
 
A Tejallergiásokat Segítő Csoport története 2011 nyarán kezdődött, mikor is kislányunknál megjelentek a tejallergia első tünetei. Fél évvel később felállt a diagnózis, miszerint tejallergiás, más néven tejfehérje allergiás és mindennemű tejterméket és tejszármazékot szigorúan mellőzni kell az étrendjéből. Óriási gondot okozott kezdőként tejallergia diagnózis megértése. Mint oly sok anyuka kétségbeesetten kerestem a lehetőségeket, hogy minél egyszerűbben és a lehető leghamarabb átálljunk a kislányunk tejmentes, tejfehérjementes diétájára. Rá kellett jönnünk, hogy ez a segítség nincs meg a tejallergiások számára, nincs egy konkrét rendszerbe csoportosítva. Ez a hiány csak ebben az esetben érzékelhető, mely szó szerint a mindennapok gondjait jelenti számunkra.

2013 augusztusában a Facebook-on elindítottam a Tejallergiásokat Segítő Csoport-ot és a Tejallergiásokat Segítő Csoport Receptgyűjteményei csoportot. Világossá vált számomra, hogy nem vagyok egyedül a gondommal és számos segítségkérő bejegyzés érkezik minden egyes nap, így 2,5 év elteltével 12.000 fős és 6000 fős csoportokká nőtte ki magát. A legfőbb probléma, hogy a mindennapjainkban hogyan tudjuk a tejet és származékait teljesen kizárni vagy laktózmentesen a tejcukrot kiiktatni vagy más alternatívákkal helyettesíteni. Kétségbeesve keresünk minden kapaszkodót, ami a legkisebb segítséggel is kecsegtetett.
 
A tejallergiasok.hu oldal ennek a hiánynak a pótlására és az édesanyák, szülők, ételallergiások gondjainak enyhítésére jött létre. További kategóriákban szedve egyértelműen és átláthatóan rendszerezve kaphatunk információt egy helyen minden kérdésünkre, legyen az a betegség leírása, szigorú tejmentes diéta, vizsgálati módszerek vagy épp receptek. A támogatási rendszer nyújtotta lehetőségek részletezése tejallergia vagy laktózintolerancia megléte esetén.
 
Bízom benne, hogy a Tejallergiásokat Segítő Csoport internetes oldala a tejallergiasok.hu több ezer tejallergia és laktózérzékeny személy és szülő, valamint ételallergiás válláról veszi majd le a terhet és örömmel tölt el, hogy ennek a részese lehetek.
 
 
 
Üdvözlettel:
 Dehenesné Hamama Viktória