TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Lenmagos korpás kenyér tejmentes

2015-03-17

Hozzávalók:

330 gramm Finom Liszt BL55,
150 gramm Graham Liszt GL200,
10 gramm Búzakorpa,
5 evőkanál Lenmag,
3 dl kéz Meleg Víz,
1,5 evőkanál Só,
1 evőkanál Cukor,
2 evőkanál Olaj,
1 csomag Szárított Élesztő.

Kenyérsütő edényébe beletöltöm a kimért kéz meleg vizet. A sót, cukrot és az olajat adagolom hozzá először, majd a búzakorpa és a lisztek következnek. A legvégén szórom rá a szárított élesztőt.

A kenyérsütőn kiválasztom a dagasztás, kelesztés és sütést magában foglaló rövid, csupán 58 perces programot és már készülhet is a teljes mértékben tejmentes lenmagos frissen sült kenyér.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek