Elkészítés
Fontos! Az arányok mérőpohárral kell kimérni. Nem "g"-ban, hanem "ml"-ben mérendők.
Veszünk egy tálat és a hozzávalókat beletesszük, majd a robotgéppel csomómentesre eldolgozzuk.
20 percet pihentettem, majd evőkanállal kissebb mandarin nagyságúadagokat porciózok ki egy lisztezett deszkára. Hagyok körülbelül egy adagot ami a béka szemeihez kell. Belisztezem a kezem és golyóformákat készítek belőlem, melyet egy sütőpapírral bélelt tepsire teszek. Ekkor az utolsó adagot apró golyókká szaggatom, mint egy szőlőszem. Mire a az utolsóval is végzem kicsit megkelnek és szétterülnek a zsemlék, így egyenként még fentről lefelé "alágyűröm" a tésztát. Ekkor a zsemlékbe mélyedést nyomok, nem túl mélyet, egymás mellé közvetlenül és ide teszem a pici golyókat, amik a béka szemei lesznek, kicsit egymás felé is összenyomom őket.
Mindegyik tetejét tojássárgájával megkenem , én a szemei alatt nem kentem meg annyira, viszont a szemeit meg kicsit jobban.
A sütőbe legfelülre rakom (nem légkeverésesbe) 180-1855 C fokon 10 percet, majd még 10 percet 165 C sütöttem.
Összesen 8-10 kisbéka került ki ebből a mennyiségű tésztából.