TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Békás zsemle tejmentesen

2015-10-15

Hozzávalók:

Az arányok mérőpohárral kell kimérni. Nem "g"-ban, hanem "ml"-ben mérendők.

550 ml Graham Liszt
170 ml Finom Liszt BL55
300 ml meleg Víz
2 kávés kanál Só
1,5 kávés kanál Cukor
1,5 csomag Szárított Élesztő (12 g)

Kenéshez:

1 tojássárgája

Elkészítés

Fontos! Az arányok mérőpohárral kell kimérni. Nem "g"-ban, hanem "ml"-ben mérendők.

Veszünk egy tálat és a hozzávalókat beletesszük, majd a robotgéppel csomómentesre eldolgozzuk.

20 percet pihentettem, majd evőkanállal kissebb mandarin nagyságúadagokat porciózok ki egy lisztezett deszkára. Hagyok körülbelül egy adagot ami a béka szemeihez kell. Belisztezem a kezem és golyóformákat készítek belőlem, melyet egy sütőpapírral bélelt tepsire teszek. Ekkor az utolsó adagot apró golyókká szaggatom, mint egy szőlőszem. Mire a az utolsóval is végzem kicsit megkelnek és szétterülnek a zsemlék, így egyenként még fentről lefelé "alágyűröm" a tésztát. Ekkor a zsemlékbe mélyedést nyomok, nem túl mélyet, egymás mellé közvetlenül és ide teszem a pici golyókat, amik a béka szemei lesznek, kicsit egymás felé is összenyomom őket.
Mindegyik tetejét tojássárgájával megkenem , én a szemei alatt nem kentem meg annyira, viszont a szemeit meg kicsit jobban.
A sütőbe legfelülre rakom (nem légkeverésesbe) 180-1855 C fokon 10 percet, majd még 10 percet 165 C sütöttem.

Összesen 8-10 kisbéka került ki ebből a mennyiségű tésztából.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek