TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Palócleves

2015-03-29

Hozzávalók:

35-40 dkg Sertéshús,
30 dkg Krumpli,
30 dkg Sárgabab,
3 Sárgarépa,
2 Fehérrépa,
1 dl száraz Vörösbor,
2 dl Növényi krém,
1 Tojásból Csipetke,
Csipetnyi Bors,
1,5 teáskanálnyi Őrölt Kömény,
1,5 evőkanálnyi mennyiségű friss, vagy 1,5 teáskanálnyi szárított Kapor,
4 teáskanálnyi Sós Ételízesítő,
1 teáskanálnyi Finom Liszt,
Olaj.

Elkészítés:

A "pörkölt alapot" elkészítem, azaz olajon a vöröshagymát üvegesre pirítom. Tűzről levéve a pirospaprikát elkeverem benne, hozzáadom a feldarabolt húst, a fűszereket és a bort, és felöntöm annyi vízzel ami ellepi. 45-50 perc alatt puhára párolom.

Amíg elkészül a pörkölt alap, megtisztítom és feldarabolom a zöldségeket, elkészítem a csipetke tésztáját, valamint a növényi krémbe elkeverem csomómentesen a lisztet.

Amikor elkészül a hús, a zöldségeket hozzáadom felöntöm vízzel. Forrást követően a habarással sűrítem, majd a lobogó levesbe beleszaggatom a csipetkét és a kaprot rászórom.

Frissen sült pogácsával kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek