TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Sárga rizs

2015-08-14

Hozzávalók:

1,5 bögre hosszúszemű Rizs
1,5 bögre Víz
2 teáskanál Olaj
1-1,5 kávéskanál Sáfrány
1-1,5 teáskanál Rózsavíz
Ételízesítő

Elkészítés:

A rizst fél órán át forró vízben áztatom. A rizs fajtájától is függ, a főzéshez használt víz mennyisége, de én általában másfélszeres bögre vizet teszek hozzá, mint amennyi bögre rizst.
Egy lábosba beleteszem az áztatott rizst, a hideg vizet, a sáfrányt, a rózsavizet, az ételízesítőt, és az olajat.
Felteszem lassú tűzön főzni és időnként villával megkeverem. Amikor elfőtte a vizet és "pöfékelni kezd", a rizst megkeverem óvatosan és megkóstolom. Akkor jó a rizs, ha belül már nem kőkemény. Ebben az esetben levehetjük a tűzről és fedő alatt hagyjuk teljesen megpuhulni, de 5 percenként óvatosan lazítsuk meg a tálalásig.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek