Csokoládé fagylalt házilag tejmentesen
2015-06-29Hozzávalók:
5 Tojássárgája,3 ek Cukor,
250 ml Rizs krém,
500 ml cukrozott Rizs ital (a vaníliás ízesítésűvel finomabb)
7 ek Kakaópor (10-12 %-os jó minőségű)
A tojássárgáját a cukorral folyamatos keverés mellett habverővel sűrűre főzöm, de forrás előtt leveszem a tűzről. Mikor a sűrű állagot elértem, hideg vizes tálba teszem edényestől és körülbelül 5 percenként megkeverem. Míg kihűl elkészítjük a fagyi másik felét.
A rizs krémet habverővel amennyire lehet felverem, majd a rizs italt (a kicsit vaníliás íze miatt pikáns lesz) és kakaóport teszek hozzá.
Mikor kihűl a sűrű cukros tojássárgája, hozzáöntöm és összeturmixolom az utóbbi kakaós felét. Műanyag tálba átöntöm és fagyasztóba teszem. 2-3 óránként villával összetöröm és elkeverem.
Fagyos állapotában is ki lehet kaparni fagylaltkanállal.
30 perc alatt elkészíthető.
Jó Étvágyat kívánok!