TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Tepsis gomba hagymával baconnal Tejmentesen tejallergia laktóz érzékenyeknek

2016-01-30

Hozzávalók:

50-70 dkg Gomba,
2 fej Vöröshagyma,
25 dkg Húsos Bacon,
Víz,
Csipet Bors,
1 teáskanálnyi Kakukkfű,
1,5 teáskanálnyi Majoranna,
1 teáskanálnyi Bazsalikom,
1,5 teáskanálnyi Oregano,
ízlés szerint só vagy sós ételízesítő.

Elkészítés

Előkészítem az alapanyagokat, a jó húsos bacont felkockázom, a hagymát hosszú csíkokra szeletelem, a gomba héjját lehúzom és elválaszom a kalapjától a szárát.
A gombát elterítem a tepsiben, rászórom a hagymát, majd a felkockázott bacont. Vízet öntök rá, fűszerezem. Ezt követően fedő alatt párolom, majd azt levéve megpirítom.
Rizzsel, salátával, párolt zöldséggel vagy magában kínálhatjuk.
Laktózérzékenyek laktózmentes tejföllel fogyaszthatják.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek