TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Sonkás, zöldséges aszpik tejallergia esetén

2016-04-05

Hozzávalók:

Töltelék:

6 szelet 5 mm vastagságú sonka,
3 db Csemegeuborka,
3-4 evőkanál megfőzött Mexikói zöldségkeverék,

Aszpikhoz:

200 ml Zabkrém (vagy Rizskrém és akkor Gluténmentes is!)
1 evőkanál Liszt,
2 evőkanál tejmentes Margarin,
1 kávéskanál sós ételízesítő,
3 csapott ek (100 g) zselatin.

Elkészítés

Az aszpik hozzávalóit egy lábosba teszem és csomómentesen elkeverem. Folyamatos keverés mellett felforralom és sűrűsödést követően félreteszem hűlni.
A sonkát és a csemegeuborkát apró 5 mm-es kockákra összevágjuk.
A langyosra kihűlt aszpikhoz hozzákeverem a mexikói zöldségkeveréket, a sonkát és az uborkát.
Folpackkal bélelt formába kanalazzuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük, majd fogyasztás előtt a formából kifordítva kisujjnyi vastagságú szeleteket vágunk.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek