TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Palacsinta tejmentesen tejallergia esetén

2015-03-15

Hozzávalók:

250 g Finom Liszt BL55
3 db Tojás,
4 dl Növényi ital,
2 dl Víz,
Csipet Só,
1 evőkanál Cukor.

Elkészítés

A tojást felverem, majd a folyékony hozzávalókkal kikeverem. A száraz összetevőket ezután teszem bele, vagy kézi vagy gépi habverővel csomómentesre keverem.
A serpenyőbe fél kávéskanálnyi olajat csepegtetek minden palacsinta előtt, melyet körbe-körbe forgatással eloszlatok és egy majdnem teli merőkanálnyi palacsintatésztát öntök bele, melyet eloszlatok szintén körkörös mozdulattal. Közepes lángon sütöm, majd mikor látom, hogy az oldala elválik, óvatosan palacsintasütő lapáttal alányúlok az oldala mentén, majd megfordítom.

Ez az adag megközelítőleg 15 db vékony palacsintára elegendő. Amennyiben valaki a vastagabb tésztájú palacsinta kedvelője, úgy nagyon egyszerűen pár evőkanál liszttel tudja korrigálni.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek