Elkészítés
A langyos növényi italba elkeverek 1 dkg cukrot és a szárított élesztőt.A többi összetevőt egy tálba összeöntöm, majd az élesztős lét hozzáadom, melyet robotgéppel simára keverek. Egy roppant puha lágy tésztát kapunk, melyet 6 részre osztok el. Két, hármas fonatot készítünk.
Az első fonathoz három adagot fogunk kivenni, melyet egyenként lisztezett gyúródeszkán óvatosan hosszú csíkra nyújtunk. Mikor mindhármat egyforma hosszúságúra nyújtottunk, a langyosra melegített csokoládés mogyorókrémmel megkenem. Ezt követően nagyon óvatosan, mert igen lágy a tészta, hosszában félbehajtom és a kimargarinozott lisztezett tepsibe fektetem, miközben időközönként csavarok egyet a tésztán a tengelye körül. A fennmaradó 3 résszel is ezt teszem és az első fonat mellé fektetek.
1 órát hagyom pihentetni! Nagyon fontos, hogy ennyi időt tudjon kelni, mert így egy rendkívül puha és levegős foszlós kalácsot kapunk.
A pihentetést követően dupla nagyságúra növekszik meg, melyet a tojássárgájával megkenek és 175 C fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütök. Mennyeien puha kalácsot kapunk.