TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Tejmentes Sárgakrém

2015-03-28

Hozzávalók:

5 dl Növényi tejhelyettesítő,
5 Tojássárgája,
10 dkg Xillit, vagy sima cukor,
5 csomag Vaníliás Cukor,
5 dkg Finomliszt,
2 evőkanál Étkezési Keményítő.

Elkészítés:

Gépi habverővel a tojássárgáját xillittel és a vaníliás cukorral habosra keverem ki. A lisztet apránként adagolom majd mikor csomómentesen elkevertem, a növényi tejhelyettesítővel felöntöm. Gőz felett, folyamatos keverés mellett sűrítem be a krémet.

Amikor elkészül hűlni hagyom és ezt követően viszem fel a sütemény vagy tortalapra.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek