Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverem, ami a liszt, a sütőpor, a só és a cukor. Szobahőmérsékletű gabonatejben megolvasztom a margarint. Ezt hozzákeverem a lisztes egyveleghez majd a tojással összedolgozom az egészet. Míg a töltelék készül letakarva hűvös helyen pihentetem.Az almát meghámozom, az almaházat eltávolítom és uborkagyalun vékony szeletekre szeletelem. Fahéjjal és xillittel ízesítem.
A tésztát három részre osztom. Az elsőt a csatos kör alakú tortaforma nagyságúra nyújtom lisztezett gyúródeszkán. A másodikat hosszú csíkra nyújtom ki, amekkora a tortaforma falának kerülete, ha valahol toldás van sem baj. Én úgy csinálom ezt, mert persze behajlik mindenhol, amint függőlegesen nekitámasztom a tortaforma falának, hogy ahol elkezdem, oda már halmozok egy kupac almát, ami kitámasztja és így folytatom körbe-körbe. A találkozási pontnál egymásba nyomkodom a tésztát. Óvatosan megnyomkodom, tömörítem az almás tölteléket. A harmadik tésztát is kinyújtom legalább olyan szélesre, mint a tortánk és derelyeszaggatóval kisujjnyi széles csíkokat fektetünk a tetejére rácsos elhelyezéssel.
180C fokon 40-45 percig sütöm, míg aranybarnára nem sül a teteje. Hidegen szeletelve kínálom.