TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Tejmentes Flódni

2015-03-13

Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg Finom Liszt BL55
25 dkg Margarin
5 dkg Porcukor
2 csomag Vaníliás Cukor
3 Tojássárgája
1 dl Növényi ital

Almatöltelékhez:

80 dkg Alma
10 dkg Porcukor
1,5 teáskanál Fahéj

Máktöltelékhez:

20 dkg Darált Mák
10 dkg Porcukor
1 dl Növényi Ital

Diótöltelékhez

20 dkg Darált Dió
1 dl Növényi Ital
8 dkg Porcukor
1 csomag Vaníliás Cukor

Kenéshez 1 Tojás

Elkészítés:


A lisztet elkeverem a porcukorral , a vaníliás cukorral. A megolvasztott margarint, a növényi italt és a tojássárgáját hozzáadom a száraz alapanyagokhoz és összedolgozom. Mikor homogén állagot kapok, letakarom és hideg helyen pihentetem.

Addig elkészítem a 3 féle tölteléket.
Az almákat meghámozva lereszelem, majd fahéjjal és a porcukorral elkeverem.
A mákot a növényi itallal alacsony hőfokon felmelegítem és hozzáteszem a cukrot, miután összeáll a mákos töltelék leveszem hűlni!
A darált diót is növényi italt alacsony hőfokon felmelegítem, a porcukrot, a vaníliás cukrot hozzáteszem, majd az elkészülte után leveszem hűlni!

A tésztát előveszem, négy részre osztom. Az elsőt kinyújtom tepsi nagyságúra, majd a sütőpapíros tepsibe fektetem. Erre rásimítom a diós tölteléket. A második kinyújtott tésztát erre ráhelyezem, amire a mákos tölteléke kenem fel. A harmadik nyújtott tészta következik és végül az utolsó, az almás töltelék kerül rá. Lefedem az utolsó lappal. A felvert tojással megkenem, állni hagyom míg kicsit megszikkad rajta a tojás. Villával megszurkálom a tetejét.

Előmelegített sütőbe 170 C fokon 1 óra alatt arany barnára sütöm, majd kihűlt állapotában szeletelem fel!

Jó étvágyat kívánok!

Receptek