Elkészítés
A lisztet elkeverem a száraz alapanyagokkal, a sütőporral, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Majd a tejmentes és laktózmentes növényi tejet, a tojásokkal és a megolvasztott margarinnal összedolgozom. Én jobban szeretek olvasztott margarinnal dolgozni, sokkal homogénebb tésztát kapunk, melyet így a hütőbe kell pihentetni egy 20 percre.
Amennyiben cseresznyekompótot használok, akkor picit kinyomkodom a levét.
A pihentetett tészta felét tepsi nagyságúra nyújtom és a tepsibe fektetem. Egyenletesen elhintem a cseresznyét. Cseresznyekompót esetén épphogy megszórom cukorral. Viszont friss cseresznye esetében kevés fahéjjal meghintem és ízlés szerint cukorozom. Ezután a tészta másik felét is kinyújtom tepsi nagyságúra és ráhelyezem.
A tetejét felvert tojássárgájával megkenem, majd mikor picit megszikkad, villával megszurkálom a tetejét. Közepes lángon 40 percig sütöm. Kihűlt állapotában szeletelem és porcukorral szórom meg a tetejét!