Hozzávalók:
1 zacskó Leveles Tésztát
Fél üvegnyi házi készítésű vagy bolti Málna Dzsem
25 dkg friss Málna
Porcukor a meghintéshez
Fél centiméter vastagságúra kinyújtom a leveles tésztát lisztezett deszkán. Egy nagyobb méretű kerek pogácsa szaggatóval köröket szaggatok belőle. A kör közepébe belenyomok egy olyan poharat, aminek az alja sima és az átmérője körülbelül 1 centiméterrel kisebb a tésztáénál. Elég mélyen rá kell nyomni, ekkor a széle a tésztának felpöndörödik, de vigyázni kell, nehogy nagyon erősen nyomjuk rá, mert akkor a pohár kiszakítja a tésztánkat. Az összes körünkkel hasonlóképpen járunk el.
Ezek után házi készítésű (de persze lehet bolti is ) málna dzsemből rakunk rá egy teáskanálnyit minden egyes tallérunmk közepére.
180 C-ra beteszem a sütőbe sülni, amikor aranybarna színe lesz, akkor kiveszem a sütőből. Kihűlt állapotában pár szem friss málnát teszek rá. Egyszerű és mégis nagyon fincsi aprósütemény. Ezt eperrel, ribizlivel, barackkal is lehet kivitelezni.
Jó étvágyat kívánok!