TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Lúdláb torta kekszes alapon tejmentesen

2017-02-11

Hozzávalók:

Kekszes alaphoz:

20 dkg tejmentes Darált Keksz,
10 dkg Darált Dió,
5 evőkanál Kakaópor,
4 evőkanál Porcukor,
1,3 dl Növényi ital.

Krémhez:

5 Tojássárgája,
75 g Porcukor,
52 g Liszt,
50 g Étcsokoládé,
4 evőkanál púpozott Kakaópor,
130 ml növényi habot
150 g margarin,
70 g porcukor.

Tetejére:

50 g étcsokoládé,
1 evőkanál Víz,
1 zacskó Étcsokoládés mazsola.

Elkészítés

A képeken egy 18 cm átmérőjű torta látható!
Először a krémet készítem el.
Gépi habverővel a tojássárgáját fehéredésig habosra keverem, majd apránként hozzáadom a 75 g porcukrot és a lisztet, majd növényi tejhelyettesítővel lassan felöntöm. Takaréklángon folyamatos keverés mellett besűrítem a krémet. Amikor elkészült hozzákeverem a kakaóport és a tábla csokoládét, időnként átkeverem. A margarint kikeverem a 70 g porcukorral és a teljesen kihűlt a csokoládés krémhez keverem, majd a kemény habbá vert növényi habot!
Elkészítjük a kekszes alapot.
A darált kekszhez hozzáadom a darált diót, a kakaóport és porcukrot majd a növényi italt. Összekeverem, majd a kör alakú csatos formába kanalazom és belenyomkodom kézzel.
A csokoládékrém felét rákanalazom a kekszes alapra , a tortát formát kicsit az asztalhoz ütögetem, hogy szépen elterüljön és ne legyen levegős. Rákenem az összes krémet!
Csokoládét melegítek egy evőkanál vízzel, majd kicsit visszahűtöm, ezzel a tetejét bekenem és csokoládés mazsolával díszítettem!
Mélyhűtőbe tettem, mert 1 órával később felvágtuk, de ezt követően tökéletesen elegendő a hűtő hideg!
Fogyasztás előtt a tortaformát belülről késsel vágjuk körbe, mert a falához ragad a kém és így szép lesz a torta oldala!

Amennyiben nincs otthon tejmentes hab úgy az alábbi recept alapján elkészíthető a krém:
http://www.tejallergiasok.hu/receptek/sutemenyek/epres-parizsi-kremes-csokoladetorta

Jó étvágyat kívánok!

Receptek