TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Házi gesztenyepüré habbal tejmentesen vagy laktózmentesen tejallergia esetén

2016-02-14

Hozzávalók:

250 g Natúr főtt tejmentes Gesztenyepüré,
5-6 evőkanál Xillit vagy Porcukor,
3-4 evőkanál Tejmentes Margarin vagy Kókuszzsír,
Szükség esetén tejmentes Növényi ital.

Habhoz:

2 dl Tejmentes hab,

Elkészítés

Natúr főtt tejmentes Gesztenyepüréhez hozzáadom a szobahőmérsékletű zsiradékot, majd a cukrot. Amennyiben nem eléggé krémes állagú kevés tejmentes növényi italt tehetünk hozzá.
A gesztenyepürét a fagyasztóba teszem, pár óra alatt megkeményedik, melyet lereszelünk és desszertes tálba tesszük.
A Tejmentes habot kemény habbá verjük robotgéppel körülbelül 5-7 perc alatt. Habzsákba teszem a habot, majd körkörösen rányomom a gesztenyepürére.
Kakaóporral szórhatjuk meg díszítésképpen a tetejét.

Laktózérzékenyeknek!
Amennyiben csupán a tejcukorot kell mellőzni az étkezésből, úgy laktózmentes tejszínhabból készíthetjük habot.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek