TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Fekete-erdő torta Tejmentesen, Laktózmentesen Tejallergia laktóz érzékenység esetén

2016-02-08

Hozzávalók:

Tésztához:

6 Tojás,
12 dkg Porcukor,
21 g Kakaópor,
12 dkg Liszt,
Csapott evőkanálnyi Sütőpor.

Töltelékhez és a mázhoz:

3,5 dl cukros Meggylé,
50 dkg magozott Meggy,
1 Csomag tejmentes Vanília Puding,
5 dl Tejmentes hab,
Tejmentes Csokoládé forgács vagy Csoki dara
Habfixáló.

Elkészítés

A képeken egy 23 cm átmérőjű torta látható!
A tojássárgáját a porcukorral robotgép segítségével habosra kikeverem. A kimért kakaóport, a lisztet és a sütőport 2-3 részletben szitálva hozzáadom, majd elkeverem.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd 3-4 részletbe óvatosan hozzákeverem a kakaós masszához. Ezt kimargarinozott, lisztezett tortaformába öntöm. A takarék lángra előmelegített sütőbe teszem és 170 C fokon 30-35 percet sütöm, majd tűpróbával megnézem, hogy a közepe is átsült-e.
Míg sül a tortaalap, elkészítjük a töltelék meggyes részét. A meggylét főző edénybe öntjük, majd a tejmentes vanília pudinggal folyamatos keverés mellett besűrűsítjük. Amikor elkészül, a meggyet hozzákeverem 15-20 szem kivételével, ami a díszítéshez fog kelleni a végén.
A Tejmentes habot és az ehhez a mennyiséghez megfelelő habfixálót kemény habbá verjük robotgéppel körülbelül 10 perc alatt.
A tortaalapot kihűlt állapotában három lapra vágjuk.
Az alsó tortalapra körbe csíkonként váltakozva kanalazom rá a meggytöltelék felét, majd a kemény hab harmadát. Vízszintesen elsimítom, ráhelyezem a tortalap középső részét, melyet ugyanígy rétegezem a meggytöltelékkel és a habbal. A harmadik tortalappal lefedem és a megmaradt hab egy részével az oldalát és a tetejét bekenem. Díszítéshez habcsúcsokat nyomok a tetejére, a félretett meggyel a közepét kirakom és az oldalára tejmentes csokoládé forgácsot vagy tejmentes csoki darát szórok.

Jó étvágyat kívánok!


Receptek