TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Epres párizsi krémes csokoládétorta

2016-04-26

Hozzávalók:

Tésztához:

6 Tojás,
12 dkg Porcukor,
12 dkg Liszt,
Csapott evőkanálnyi Sütőpor.

Párizsi krémhez:

1 dl Növényi tejhelyettesítő,
5 Tojássárgája,
150 g Porcukor,
52 g Finomliszt,
5 evőkanál Kakaópor.
100 g tejmentes Margarin.

Csokoládémáz :

receptje itt olvasható.

500 g Eper a díszítéshez.

Elkészítés

A képeken egy 23 cm átmérőjű torta látható!
Először a párizsi krémet készítem el. Mi nem igazán szeretjük a tömény margarinos krémeket, így csak mértékkel használok fel hozzá.
Gépi habverővel a tojássárgáját fehéredésig habosra keverem, majd apránként hozzáadom a porcukrot és a lisztet, majd növényi tejhelyettesítővel lassan felöntöm. Takarék lángon folyamatos keverés mellett sűrítem be a krémet.
Amikor elkészült hozzákeverem a kakaóport, időnként átkeverem. Míg hül, elkészítjük a piskótát.
A tojássárgáját a porcukorral robotgép segítségével habosra kikeverem. A lisztet és a sütőport 2-3 részletben szitálva hozzáadom, majd elkeverem.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd 3-4 részletbe óvatosan hozzákeverem a masszához. Ezt kimargarinozott, lisztezett tortaformába öntöm. A takarék lángra előmelegített sütőbe teszem és 170 C fokon 30-35 percet sütöm, majd tűpróbával megnézem, hogy a közepe is átsült-e.
Míg sül a tortaalap, elkészítjük a csokoládémázat, melyet itt találhattok és csak a külsejéhez használtam, így egy adagnyit (csak a hozzávalók mértéke) kellett felhasználnom. Elkészítést követően félreteszem hűlni, de még meleg állapotában fogjuk majd felkenni a tortára, mert teljesen megszilárdul kihűlt állapotában.
A párizsi krém alapja mikorra már teljesen kihűlt, 4-5 részletben hozzáadom a tejmentes margarint és robotgéppel simára kikeverem. Tökéletes kemény krémet kapunk!
A tortaalapot kihűlt állapotában félbevágjuk, majd az összes párizsi krémet rákenjük. Ráfordítjuk a másik tortalapot és kicsit rányomkodjuk.
Ezt követően a csokoládémázzal megkenjük az egész tortát, majd a félbevágott eperrel kidíszítjük a tetejét.

Jó étvágyat kívánok!


Receptek