TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Diós csokoládés omlós aprósütemény tejmentes tejallergia esetén

2016-01-02

Hozzávalók:

25 dkg Rétes liszt
25 dkg Margarin
10 dkg Porcukor,
10 dkg Darált Dió,
1 Tojás,
​2 csomag Vaníliás cukor.

Díszítéshez:

1 tábla Tejmentes és/vagy laktózmentes Csokoládé,
Fél Csomag Csokoládédara.

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a dióval, a porcukorral és a vaníliáscukorral. A szobahőmérsékletű tejmentes margarint és a tojást hozzáadom és robotgéppel összegyúrom.
1 órát hideg helyen pihentetem.
A pihentetést követően részekre osztom és egyenként 0,5 cm vastagságúra nyújtom lisztezett gyúródeszkán.
10-15 perc alatt 175 C fokon világosbarnára sütöm. Kihűlt állapotban olvasztott tejmentes csokoládéba mártom vagy elkészítem házilag a csokoládét, amibe tudom mártogatni és zsírpapíron vagy sütőpapírom hagyom megkeményedni a csokoládét.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek