Elkészítés:
A lisztet elkeverem a száraz alapanyagokkal, a sütőporral, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Majd a tejmentes és laktózmentes növényi tejjel és a tojásokkal és a megolvasztott margarinnal összedolgozom. Én jobban szeretek olvasztott margarinnal dolgozni, sokkal homogénebb tésztát kapunk, melyet így egy picit tovább kell pihentetni, de vállalom.
A tésztát letakarom fóliával és pihentetem, míg az alma tölteléket elkészítem.
Az almákat meghámozom, négy részre szeletelem. Kétféleképpen készítem az almás tölteléket, vagy vékony darabokra vágom vagy lereszelem és felteszem főzni. Miután levet enged, leveszem a tűzről és hagyom míg kihűl. Miután a kihűlt, az almából a levét kézzel kinyomom, majd fahéjjal és a porcukorral ízesítem.
A pihentetett tészta felét tepsi nagyságúra nyújtom és a tepsibe fektetem. Rákanalazom az ízesített almát, egyenletesen eloszlatom rajta, majd a másik tepsi nagyságúra nyújtott tésztát is ráhelyezem.
A tetejét felvert tojássárgájával megkenem, majd mikor ez megszikkad, villával megszurkálom a tetejét. Közepes lángon 40 percig sütöm. Kihűlt állapotában szeletelem és porcukorral szórom meg a tetejét!