TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Almás fahéjas pudingos rakott palacsinta

2015-04-06

Hozzávalók:

Almás töltelék

3 alma
1,5 teáskanál Fahéj
2 teáskanál Xillit

Vanília puding

1/2 tasak Vaníliás Pudingpor
200 ml Növényi ital
3 evőkanál Xillit

Palacsinta

25 dkg Finom Liszt
5 dl Növényi ital
1 dl víz
4 tojás
1 teáskanál Cukor
Csipetnyi Só

Elkészítés


Az almát meghámozom, kivágom a magházát és negyedekre vágva vékonyan felszeletelem. Kis lábosban az almát a fahéjat és a xillitet körülbelül 5 percig karamellizálom. Ennyi idő pont arra elég, hogy picit megfőljön az alma, de ne legyen puha állagú. Hűlni hagyom.

A vanília pudingot elkészítem. Fele növényi tejhelyettesítőt felteszem főzni, a másik felében elkeverem a xillitet és a pudingport. Forrást követően állandó keverés mellett besűrítem a vaníliás pudingot. Félreteszem kihűlni.

A palacsinta tészta következik. A tojásokat felverem, majd hozzáadom egyenként a többi alapanyagot, a sót, a cukrot, felöntöm a növényi tejhelyettesítővel és a vízzel. A lisztet ezután teszem hozzá és csomómentesen elkeverem. Kisütöm a palacsintákat, ebből az adagból 14-15 darab kerül ki.

A palacsinta töltése következik. A palacsinta felét megkenem a pudinggal, majd a fahéjas almát tetszőleges mennyiségben felviszem. A palacsinta nem megkent felét ráhajtom a töltelékesre, majd az egészet ismét félbehajtom.

Jó étvágyat kívánok!

Receptek