Elkészítés
Az almát meghámozom, kivágom a magházát és negyedekre vágva vékonyan felszeletelem. Kis lábosban az almát a fahéjat és a xillitet körülbelül 5 percig karamellizálom. Ennyi idő pont arra elég, hogy picit megfőljön az alma, de ne legyen puha állagú. Hűlni hagyom.
A vanília pudingot elkészítem. Fele növényi tejhelyettesítőt felteszem főzni, a másik felében elkeverem a xillitet és a pudingport. Forrást követően állandó keverés mellett besűrítem a vaníliás pudingot. Félreteszem kihűlni.
A palacsinta tészta következik. A tojásokat felverem, majd hozzáadom egyenként a többi alapanyagot, a sót, a cukrot, felöntöm a növényi tejhelyettesítővel és a vízzel. A lisztet ezután teszem hozzá és csomómentesen elkeverem. Kisütöm a palacsintákat, ebből az adagból 14-15 darab kerül ki.
A palacsinta töltése következik. A palacsinta felét megkenem a pudinggal, majd a fahéjas almát tetszőleges mennyiségben felviszem. A palacsinta nem megkent felét ráhajtom a töltelékesre, majd az egészet ismét félbehajtom.
Jó étvágyat kívánok!