TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról

37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet
A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról.

A leírás tartalmazza:
  1. Általános rendelkezések megfogalmazása
  2. Fogalmak meghatározásának leírása
  3. Kiszabati ív, azaz a nyersanyagok mennyiségi és tételes felsorolása
  4. Az étrend megtervezésére vonatkozó szabályzat
  5. Ellátástól függő étkezéssel kapcsolatos követelmény
  6. Tájékoztatás
  7. A napont biztosítandó élelmiszerek részletezése
  8. Előírások a felhasználásokra vonatkozóan. Korlátozás, tilalom élelmiszerek, ételekre.
  9. A diétás étkeztetés
  10. Személyi feltételrendszer
  11. Ellenőrzés

Az alábbi linkre kattintva olvasható el a teljes rendelet:


http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=169011.292537

A tejallergiások és glutén érzékenyek diétás étkeztetésre vonatkozó rész a 9. pontban olvasható.






Információk