37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról
37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet
A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról.
A leírás tartalmazza:
- Általános rendelkezések megfogalmazása
- Fogalmak meghatározásának leírása
- Kiszabati ív, azaz a nyersanyagok mennyiségi és tételes felsorolása
- Az étrend megtervezésére vonatkozó szabályzat
- Ellátástól függő étkezéssel kapcsolatos követelmény
- Tájékoztatás
- A napont biztosítandó élelmiszerek részletezése
- Előírások a felhasználásokra vonatkozóan. Korlátozás, tilalom élelmiszerek, ételekre.
- A diétás étkeztetés
- Személyi feltételrendszer
- Ellenőrzés
Az alábbi linkre kattintva olvasható el a teljes rendelet:
http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=169011.292537