TEJALLERGIÁSOKAT SEGÍTŐ
CSOPORT

tejallergia, tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység

Információk

Ellátások

Tejcukor érzékenység - Összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény jogszabályi háttere

Tejcukor érzékenység részére havi több, mint 5.000 forint adókedvezmény érvényesíthető. Az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezményt csak súlyos fogyatékosság megléte és jogszabályban foglaltak szerinti megállapítása alapján lehet igénybe venni.

Tejallergia 1. - A magasabb összegű családi pótlék jogszabályi háttere

A súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg gyermek után magasabb összegű családi pótlék vehető igénybe. Minden esetben a betegség megléte és szakorvos által felállított diagnózis alapján kérvényezhető.

Tejallergia 2. - Gyes a gyermek 10 éves koráig

A súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg gyermek után GYES gyermekgondozási segély vehető igénybe a gyermek 10 éves koráig. Minden esetben a betegség megléte és szakorvos által felállított diagnózis alapján állapítható meg és évente újítható meg.

Tejallergia 3. - Közgyógyellátási igazolvány

A közgyógyellátás, az egészségügyi állapot megőrzéséhez és az ehhez kapcsolódó kiadások csökkentésére, valamint a szociálisan rászoruló személyek segítésére irányuló ellátás.

37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról

37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról. A tejallergiások, glutén érzékenyek diétás étkeztetésre vonatkozó rész a 9. pontban olvasható.

Ingyenes óvodai és bölcsődei étkeztetés 2015. évi LXIII. törvény

2015. évi LXIII. törvény. A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvénynek az ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetés kiterjesztése érdekében történő módosításáról

Közgyógyellátási igazolványhoz nyomtatvány

Tejallergia esetén igényelhető Közgyógyellátási igazolványhoz letölthető nyomtatványok

Információk